25 Nisan 2012 Çarşamba

Spor Nasıl Yapılır


Spor Nasıl Yapılır
Spor Belli bir oyunun yapılması anlamında olmamalıdır. Spor oyunları özel tesis ve donanım gerektirdiğinden spor yapmayı engeller. Herkes için spor, anlayışı ile hareket ederek sporu yaygın hale getirmek mümkün olmuştur.
Yürümek, koşmak, tırmanmak, engebeli yollarda yürümek bireysel sporlardır. Bu sporlar her yerde yapılabilir.
Açık havada hareket yapmak, yüzmek ve oyun oynamak spor için yeterli bazı uğraşlardır. Evde her sabah 10-15 dakika vücut hareketleri yapmak iyi bir spordur.
Spor türü seçilirken vücudun değişik bölgelerine yönelik ve çok kas denetimini hareket ettiren hareketler tercih edilir.
Gebelikte uterus kaslarının ve uterus bağlarının güçlenmesi doğumun kolay olması için gebelik döneminde önerilen sürelerde yürüyüş ve uygun spor yapılır. Yürüyüş ve spor sağlıklı doğum için gereklidir.
Yeni doğan bebeklere yaptırılan kol ve bacak hareketleri bebeğin spor ihtiyacını giderir. Bebeğin sağlıklı gelişmesini ve büyümesini kolaylaştırır.
Kitle sporlarından futbol, voleybol gibi oyunları izlemek de bir yönüyle spordur. Boş zamanın değerlendirilmesidir.
Spora önem veren uluslar, dayanıklı, dinç, zeki, çalışkan, disiplinli ve yetenekli fertlere sahip olur. Okullardaki beden eğitimi dersleri ve spor faaliyetleri bireysel spora ve yukarıdaki amaca yöneliktir

1 yorum:

  1. Hello, an amazing Information dude. Thanks for sharing this nice information with us. Spor Haberleri

    YanıtlaSil